Wat een schattigaards die kleuters!

Lesgeven in het algemeen heeft me nooit echt aangesproken maar de uitdaging om eens met kleuters aan de slag te gaan, ging ik graag aan! Inge liet me al weten dat er een grote variatie is aan karaktertjes, “ik zou het wel zien”… Op voorhand al eens gaan zien vond ik wat overbodig… ik zag ze toch elk jaar al aan het werk tijdens het turnfeest? Wat een schattigaards en maar wuiven als ze hun mama of oma zien in het publiek. En zo flink meedoen met de leiding en goed luisteren, jaja, dat zou wel in orde komen! Het lukte me zelfs om te vroeg te zijn… voortaan kan ik dus echt de schuld van ons altijd-te-laat-zijn bij de pagadders leggen die met mij meerijden ;).

De eerste vraag van zo’n schattigaard (“Wie ben jij?”) stelde me al wat gerust: er was interesse in mij én ik kon de vraag eenvoudig beantwoorden. Inge ging over tot de dagorde en al snel vormden zich duo’s en speelden en oefenden ze (Multi Skillz) met stokken en ballen. Hier en daar een duo uit de knoop halen en op de goede weg zetten, ja dat lukte nog net! Strenge blikken en woorden bleken voor een meer weerbarstig duo dan weer niet efficiënt, zij zouden zichzelf overigens grotendeels verder entertainen deze les. Ik besliste dan ook van hier niet te veel aandacht aan te schenken maar vooral te focussen op de kids die heel erg hun best deden en glunderden bij lovende woorden en dikke duimen in de lucht. Wat kunnen ze al veel! En o ja, een sprong op de plint voordoen dat deed Siebe prima… en alle kids volgden meteen zijn goede voorbeeld! Het voordeel van imitatiegedrag op die leeftijd zeker ;)?

Op een speelse manier worden deze oudste kleutertjes voorbereid op de overstap naar de volgende groep, waarin steeds meer de nadruk ligt op ‘echt’ turnen. Het merendeel kon de les goed smaken en vlaggenstok als afsluiter was nog een beetje verwarrend maar iedereen deed flink mee! Spontane knuffels van alle flinke kleuters maakten mijn kleuterervaring compleet! Jammer dat het maar eenmalig was.

Bewaren

Bewaren